preloader

Cum să alegi un medic dentist

Cum să alegi un medic dentist

Cum să alegi un medic dentist

În cele mai dese cazuri, stomatologul devine prietenul dumneavoastra de nădejde care vă scapă de dureri și vă face să zâmbiți. Acum, serios, cine altcineva vă poate oferi acel zâmbet perfect de un alb imaculat? Dacă înca nu ați găsit “prietenul” potrivit, iată câteva sfaturi pentru o prietenie de durată.

Experiența și specializarea

Verifică dacă dentistul are specializările necesare pentru a acoperi toate procedurile din planul de tratament. De regulă o clinică stomatologică acoperă toate specialitățile folosind mai mulți doctori cu experiență (util și dacă vrei să vii cu familia, caz în care poate fi necesar să apelezi la ortodonție, protetică și stomatologie pediatrică). Întreabă dacă medicul a mai efectuat proceduri similare și la ce trebuie să te aștepți pe parcursul tratamentului.

Echipamentele cu care lucrează

Clinica Galaxy Dent folosește cele mai noi echipamente stomatologice. Echipamentele sunt deosebit de importante, influențând calitatea actului stomatologic și susținând măiestria medicului prin tehnologia de vârf.

Igiena – proceduri și echipamente de sterilizare

În ceea ce privește procedurile de sterilizare și igienă, nu face niciun compromis. Întreabă direct medicul dentist asupra procedurilor și sterilizării instrumentarului folosit și dacă ezită sau se simte inconfortabil să-ți răspundă, renunță rapid și alege un alt cabinet. De exemplu, întreabă ce clasă este autoclavul în care se sterilizează instrumentele (clasa B este cea mai performantă, permite sterilizarea materialelor solide, poroase și goale. Autoclavele clasa N și S au limitări serioase).

Referințe

De regulă alegi un medic recomandat de familie, prieteni, cunoștințe. Întreabă-i despre aspectele prezentate mai sus (experiență, comunicare, materiale și echipamente, preț, locație) nu te mulțumi cu o simpla recomandare. Dincolo de recomandare, caută și pe Internet să vezi păreri despre medic și cabinetul stomatologic.  Vizitează site-ul cabinetului-clinicii stomatologice deoarece multe dintre aspectele de interes probabil sunt acoperite. O sesiune de informare bună te poate ajuta sa alegi rapid un dentist pe care să poți conta.

Prevenție

Prevenția este mai bună decât tratamentul. Este un adevăr acceptat, dar uneori ignorat. Este dentistul tău interesat de sănătatea danturii tale dincolo de tratamentul specific? Un medic bun îți va explica ce plan de prevenție-întreținere trebuie să urmezi, îți va reaminti de procedurile periodice astfel încât să îți păstrezi zâmbetul impecabil. Găsește un partener pe termen lung al sănătății danturii tale.

2 Comments

 1. Gabriela

  Cel mai bun articol citit

  februarie 22, 2022 at 10:42 am Reply
 2. Andreea

  Frumos

  februarie 22, 2022 at 10:45 am Reply

Write a Comment

Categorii

“Recomand cu toată încrederea Galaxy Dent! Mulțumim din suflet domnului doctor Marius Pîslariu și echipei dumnealui pentru profesionalism, pentru întelegerea și răbdarea pe care ni le-au acordat de fiecare dată!

Andrei
Andrei

„Mulțumesc echipei de medici excepționali și profesioniști care au făcut o treabă excelentă, au ascultat nevoile mele și mi-au oferit un tratament impecabil!”

Marian
Marian

Am venit la această clinică la recomandarea unui prieten și mă bucur că am făcum această alegere.

Petcu Valentina
Petcu Valentina
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping